Oasis Experience Schalkwijk - Molenwijk

Date: 15 2017 13:00 to 24 2017 18:00
Details:

DUTCH ONLY: 

Ben jij bewoner of professional die actief is in en om Schalkwijk? Loop je al een tijd rond met een idee voor de wijk? Geloof je in de kracht van samenwerking en op zoek naar nieuwe manieren om netwerken op te bouwen?

In september zullen in twee weekenden de Oasis Game plaatsvinden in Molenwijk, waarin bewoners, professionals en vrijwilligers kunnen deelnemen uit heel Schalkwijk. Deze werkwijze wordt al een jaar of vijf toegepast in verschillende wijken in Nederland en wereldwijd om bewoners met elkaar te verbinden op basis van gezamenlijke wensen, noden en dromen. Ook jij kan hier aan deelnemen, er zijn twee vormen:

Training en kerngroep: Van 15 tm 24 september vindt de Oasis Game plaats onder het dromenvangers programma in Schalkwijk. Klinken de bovenstaande zinnen iets voor jouw? Dan kun je meedoen aan de kerngroep die de Molenwijkers gaan mobiliseren en kun je leren over deze werkwijze voor je eigen werk/project/wijk. Wil je hier meer over weten, kijk dan hieronder verder over de Oasis Game en training, download de folder voor meer informatie onderaan de pagina en schrijf je in t/m 8 september.

Bewoner van Molenwijk: Heb je al eens gehoord over een project in jouw wijk, een flyer of poster voorbij zien komen met 'Oasis experience'? Op uitnodiging van de wijkraad en stichting BEMM gaat in de periode van 15 t/m 24 september een spannend project van start waarbij jij en buren uitgenodigd worden om mee te denken en te doen in het vormgeven van de wijk van je dromen. Wat gaat er precies gebeuren?

1. Dromen vangen: In het eerste weekend zal het Oasis spelers team bij je langsgaan om ideeen te horen voor de leukste en mooiste buurt mogelijk. Deze gaan we verzamelen en we zullen kijken naar de meest gemeenschappelijke dromen. 

2. Dromen ontwerpen: Op zondag 17 november van 17.00 tot 19.00 uur ben je welkom om met andere buren en vrijwilligers samen het project te kiezen en samen te ontwerpen. Wordt het een buurttuin? Een ontmoetingsplek? Meer kleur in de wijk? Jullie bepalen het. 

3. Dromen realiseren: Het weekend van 23 en 24 september gaan we gelijk aan de slag. We gaan snel van praten naar doen. Want praten doen wel al genoeg, het wordt tijd dat we samen aan de slag gaan. Doe je ook mee?

Als je meer wilt weten kun je altijd langskomen bij de ruimte van de wijkraad op de zwemmerslaan 1 of contact opnemen met Niels Koldewijn via niels@institutoelos.org / 0641136809 of Inge Broere via ingebroere@hotmail.com / 06 2418 5719

Kijk ook voor meer informatie op bit.ly/oasisschalkwijk

 

Calendar